04 листопада 2019
Аграрії Корпорації “Сварог Вест Груп” завершили збирати цукрові буряки

Корпорація “Сварог Вест Груп” завершила збір цукрових буряків і стала лідером по врожайності солодких коренеплодів в Західній Україні.

За даними агрономічної служби з полів компанії зібрано близько 90 тис. т цукрових буряків із цукристістю 17,6%. За результатами нинішнього сезону урожаєм задоволені. Середня урожайність в заліковій вазі становить 66,5 т/га. Такі показники для компанії є вищими, ніж минулоріч, більше того, цього року Корпорація “Сварог Вест Груп” є лідером по врожайності цукрових буряків в Західній Україні.

“Ми відпрацювали за повною агрономічною схемою, і , як наслідок, ми задоволені проробленою роботою. На майбутню врожайність цієї сільськогосподарської культури впливає чимало факторів, які треба враховувати: терміни сівби/збирання, технологія вирощування, яка може максимально розкрити потенціал гібридів, раціональне використання агротехнічних та агрохімічних прийомів. Щоб отримати гарні врожаї та високу цукристість солодких коренеплодів, потрібно, найперше, внести необхідні мінеральні добрива, згодом вберегти  рослин від надлишкового використання гербіцидів, адже, як відомо, цукровий буряк надзвичайно чутливий до дії останніх. Обов’язково потрібно захистити “солодку” культуру від хвороб та шкідників. Листкова поверхня рослини має бути чистою”, — ділиться Сергій Філюк, член Ради директорів, виконавчий директор (Проект “Рослинництво”).

Гарні результати стали логічним підсумком послідовного, систематичного, а головне, вчасного підвищення рівня організації виробництва і трудової дисципліни, чіткого дотримання обов'язків агрономічної та інженерної служб.

Цукровий буряк.