11 листопада 2016
Агрокомпанії об’єднались заради майбутнього молоді в Агро

11 листопада 2016 року Центр «Розвиток КСВ» і п’ять найбільших агрокомпаній України підписали Меморандум про співпрацю для реалізації спільного освітнього проекту «Твоє майбутнє в Агро». Мета проекту – об’єднання зусиль соціально відповідального бізнесу та освітніх установ задля підвищення обізнаності молоді у значенні аграрних професій, що сприятиме усвідомленому кар'єрному вибору молодих людей. Серед підписантів документу – і корпорація «Сварог Вест Груп».

Меморандум передбачає створення детальної карти всіх професій аграрної сфери, веб-порталу для вільного доступу молоді та вчителів до інформації, а також підготовку матеріалів для проведення спеціальних занять на тему кар’єрного розвитку в школах та ВНЗ.

– Мета проекту – створити національну мережу кар’єрного консультування у школах та університетах. Ми дуже хочемо, щоб такі карти професій з’явились і в інших секторах. Наразі ведуться перемовини з іншими компаніями, але нам приємно, що аграрний сектор (флагман української економіки) став першим у цьому важливому національному проекті, – зазначає Марина Саприкіна, керівник Центру «Розвиток КСВ».

За даними досліджень, визначитися з майбутньою професією не можуть близько 80% випускників шкіл. Причини цього різні: підростаюче покоління не знає професій загалом та в окремих галузях, не розуміє, як розвивати свою кар’єру в Україні, віддаючи перевагу навчанню за кордоном та ігноруючи можливості освіти та працевлаштування в Україні. Ситуація є складною і викликає багато занепокоєння з боку соціально відповідального бізнесу. Щоб вплинути на цю ситуацію, представники агросектору об’єднали свої зусилля та взяли участь у відповідній ініціативі.

– Корпорація «Сварог Вест Груп» є високотехнологічною компанією, і нам важливо постійно вдосконалюватися. Без свіжих ідей цього досягнути неможливо. Проект «Твоє майбутнє в Агро» дає змогу не тільки якісно та доступно доносити інформацію про професії аграрного спрямування до учнів і студентів, а й забезпечити себе високопрофесійними кадрами в майбутньому, таким чином крокуючи в ногу з часом, інноваціями та нововведеннями. Переконаний, що перспектива розвитку українського агросектору – у руках молодих амбітних драйверів. Нам просто необхідно допомогти їм відкрити й реалізувати свій потенціал, – зазначив Андрій Гордійчук, голова правління корпорації «Сварог Вест Груп».

Центр «Розвиток КСВ» – експертна організація з розвитку корпоративної соціальної відповідальності в Україні. Пріоритети Центру «Розвиток КСВ» – КСВ в конфліктні часи, бізнес і університети, соціальна відповідальність державних органів влади і державних компаній, розвиток підприємництва, популяризація Ukraine Country Brand.

agro