03 жовтня 2019
Метеостанції Корпорації “Сварог Вест Груп” — безцінні помічники агрономів

Отримати високі врожаї Корпорації “Сварог Вест Груп” допомагають встановлені метеостанції.

Ці автономні засоби використовуються для збирання цілої низки кліматичних даних (температура повітря, температура ґрунту на глибині 10 см, відносна вологість повітря, опади та вологість грунту в орному та в підорному шарах ґрунту, точка роси). Кожного дня звітну інформацію за даними метеостанцій отримує агрономічна служба корпорації і Департамент моніторингу та аналітики.

Достовірні кліматичні дані допомагають планувати та управляти агротехнічними заходами, дозволяють обрати оптимальні умови для максимальної ефективності запланованих робіт.

“Фахівці Корпорації “Сварог Вест Груп” комплексно підходять до питання підвищення ефективності агровиробництва, тому використовують метеорологічні станції компаній iMETOS®, IT-Lynx, які відрізняються точністю і надійністю. Такі станції знаходяться у всіх регіонах діяльності корпорації (Північ, Центр, Південь)”, — зазначає Сергій Бовтачук, начальник Відділу ґрунтознавства.

“Комплексні дані метеостанцій дозволяють визначити кількість вологи в орному шарі ґрунту, точку падіння роси та інші фактори, які впливають на кількісні і якісні показники майбутнього врожаю. Перед початком посівної агрономічна служба враховує дані метеостанцій за декілька років, щоб підібрати найкращий сорт/гібрид сільськогосподарської культури, який буде найбільше підходити тій чи іншій локації. Це дасть можливість рослині повністю розкрити свій потенціал”, — коментує Сергій Філюк, член Ради директорів, виконавчий директор (Проект “Рослинництво”).

“Завдяки метеостації ми повністю можемо проаналізувати кліматичну ситуації в саду: контроль вологості листя, розрахунок водного балансу, показник точки роси (розрахунок коефіцієнтів випарювання та транспірації), розрахунок накопичуваних температур, а також можливість прогнозувати ризик інфекційних захворювань на основі одержаних даних”, — Ярослав Федоришин, заступник директора ТОВ “Буковинський сад” (Проект “Садівництво”).

Метеостанція корпорації.