04 серпня 2017
ПЕРШІ ВИЇЗДНІ ЗБОРИ КОМІТЕТУ З ТОЧНОГО ЗЕМЛЕРОБСТВА УКАБ
Відбулось виїзне засідання комітету з точного землеробства асоціації “Український клуб аграрного бізнесу” на базі потужностей корпорації «Сварог Вест Груп».

Близько двох десятків представників асоціації обмінялись досвідом у межах перших виїзних зборів комітету з точного землеробства на базі потужностей корпорації «Сварог Вест Груп».

Роман Анатолійович Граб, координатор комітету з точного землеробства асоціації УКАБ розповідає про діяльність комітету та особливості співпраці між компаніями-членами:

- З моменту створення комітету ми планували, що головним форматом роботи стане виїзд на підприємства та демонстрація практичного втілення технологій точного землеробства. Раніше, на жаль, не спостерігалися прецеденти, коли компанії об'єднувалися у групи із представників майже 10 агропідприємств, щоб обговорити проблематику, оцінити реальний стан справ у галузі і обмінятися досвідом. Я вважаю, що це новий рівень взаємодії аграрних компаній. Це говорить про прозорість бізнесу, який готовий об'єднатися заради вдосконалення виробничих процесів.

Особливу увагу під час зустрічі було приділено обговоренню систем картування врожайності та обробки даних на прикладах, продемонстрованих під час практичної частини засідання, що відбувалась на полях, комбайнованих корпорацією. За словами учасників комітету, практика перших виїздних зборів є дуже продуктивною, тому впроваджуватимуть її в роботі і надалі.

Євгеній Юрійович Сапіженко, керівник центру точного землеробства корпорації «Сварог Вест Груп», підсумував результати зустрічі експертів з точного землеробства та продуктивність від співпраці різних агрокомпаній:

- Ініціатива УКАБ у створенні профільних комітетів є важливим фактором роботи асоціації. Сьогодні одним із провідних напрямів розвитку агротехнологій є точне землеробство. Коли ми говоримо про дослідження результатів діяльності агробізнесу, потрібно думати насамперед не про економію, а про ефективне використання ресурсів – раціоналізацію. Карти врожайності — результуюча всіх чинників, які впливають на ефективність використання земельного банку, а, отже, це та складова рівняння, яка дозволяє його розв’язати. Виїзне засідання є чудовою ініціативою для обміну практичним досвідом, під час якого учасники поділилися власними результати роботи. Очевидно, що досвід нашого агрохолдингу буде цінним внеском в розвиток діяльності комітету, а цей івент - гарним прикладом для інших учасників.

УКАБ2017