13 березня 2018
ProSvarog: ТОВ "АТЗТ "МИРНЕ""
ТОВ «АТЗТ «Мирне»», що входить до складу Корпорації «Сварог Вест Груп», розташовується в трьох районах Чернівецької області – Кельменецькому, Сокирянському та Кіцманському. Підприємство має статус племінного  заводу з розведенням української червоно-рябої  молочної породи.

Основними видами діяльності господарства є розведення великої рогатої худоби молочних порід, розведення коней та інших тварин родини конячих, змішане сільське господарство, допоміжна діяльність у рослинництві й тваринництві, виробництво добрив і азотних сполук.

На підприємстві трудиться понад 200 чоловік. Постійно зростають масштаби виробничих потужностей, функціонують 18 корівників, 7 молокоблоків. Усі виробничо-господарські процеси забезпечуються роботою техніки, зокрема тракторів, комбайнів, сільськогосподарських агрегатів.

З метою впровадження інноваційних технологій, застосовуються  ефективні методи розведення молочної худоби та створення високопродуктивного стада прикарпатського типу української червоно-рябої породи за рівнем надою молока 6,5-7,0 тис. кг за лактацію. Системно забезпечується інформаційно-консультативне обслуговування керівників і спеціалістів господарства, фахівці знайомляться із найновішими досягненнями вітчизняної та зарубіжної науки й передової практики.

У господарстві забезпечується  ефективність використання різних режимів годівлі та вільний доступ тварин до кормів через сучасну систему їх подачі, удосконалюються умови утримання та обслуговування тварин, поліпшуються умови праці. Послідовно впроваджуються форми і методи роботи, що забезпечують зниження витрат на виробництво одиниці продукції та економію ресурсів.

«На даний час загальна кількість поголів’я становить 3261 голів, в т. ч. 1200 голів дійного стада та 2061  голів становлять телиці й нетелі, – розповідає директор ТОВ «АТЗТ «Мирне»» Вадим Васильович Волошин. – За період роботи досягнуто хороших результатів за виробничими показниками. Сьогодні надій на одну фуражну корову складає 6300 кг при жирності 3,9%. У перспективі заплановано збільшення поголів’я основного стада, удосконалення виробничих процесів, модернізацію приміщень, зокрема впровадження найкращих технологій тваринницької галузі в молочному комплексі. На підприємстві впроваджуються сучасні методи, використовується найновіша техніка, реалізовуються проекти по забезпеченню процесів збереження генофонду тварин, покращення їх здоров’я, удосконалення якості продуктів тваринництва, поліпшення продуктивності тварин з використанням селекційних методів розведення, удосконалення існуючих порід тварин, покращення продуктивних якостей тварин, використання генетичного потенціалу кращих порід».

Корівки - АТЗТ Мирне