04 червня 2018
ProSvarog: ТОВ "Лотівка Еліт"

Одне з найбільших підприємств Корпорації "Сварог Вест Груп" – ТОВ "Лотівка Еліт", має надпотужний виробничий потенціал, сформований колективом професіоналів, новітніми технологіями та любов’ю до своєї справи.

"Лани, де плекається успіх" в декількох словах дав характеристику ТОВ "Лотівка Еліт"  кореспондент регіонального засобу масової інформації. Власне, підприємство, знане по всій Західній Україні є обличчям компанії, провідним напрямком господарювання товариства у сфері сільського господарства є рослинництво. ТОВ “Лотівка Еліт” є сумлінним платником податків до місцевого та державного бюджетів.

ТОВ "Лотівка Еліт" успішне підприємство, що господарює на хлібній ниві Шепетівщини, Полонщини та Любарщини, яке має близько 500 працівників, а у виробничий сезон – 700. Із застосуванням сучасної техніки впроваджуючи прогресивні технології з вирощування зернових культур товариство збільшує врожайність.

Підприємтво приділяє значну увагу інноваціям та раціональному використанню ресурсів. Тому у структурі ТОВ "Лотівка Еліт" наявна власна агрохімічна лабораторія, яка здійснює аналіз  ґрунтів, адже впроваджене компанією точне землеробство не можливе без якісного вивчення  ґрунту. Лабораторія аналізу ґрунтів була створена у 2013 році з урахуванням досвіду провідних європейських компаній у цій галузі. У лабораторії здійснюється аналіз ґрунту за основними агрохімічними і фізико-хімічними показниками, аналіз хімічного складу рослинного матеріалу, органічних і мінеральних добрив, меліорантів. Відбір зразків ґрунту проводиться враховуючи ґрунтові відміни, особливості рельєфу та історію поля, з фіксуванням даних геолокації. Результати аналізу ґрунту передаються у Центр точного землеробства, де на їх основі розраховуються норми внесення мінеральних добрив і створюються карти-завдання для диференційованого внесення на кожне поле. Таким чином, компанія виходить на високі показники ефективності вирощування сільськогосподарських культур та надає аналогічні послуги для інших господарств.

Вагома потужність ТОВ "Лотівка Еліт" – це найбільший у Західні Україні Насіннєвий завод, де здійснюється збереження збіжжя з ланів компанії. Мета будівництва такого заводу — сформувати замкнений цикл промислового насінництва: поле-завод-поле. Так, фахівці заводу починають працювати, розпочинаючи з поля. Досліджуються сорти, підбираються найбільш сприятливі по врожайності й толерантні до кліматичних умов регіону. Насіннєвий завод, в с. Лотівка Шепетівського району Хмельницької області виробничою потужністю від 10 до 15 т насіння в годину, орієнтований на очистку, калібрування, протруєння та фасування насіння зернових, круп'яних і бобових культур. Збудовано цех із доробки нішевих культур, зокрема  встановлено лінію із обробки голонасінного гарбуза. На заводі регулярно модернізуються процеси виробництва, постійно розширюється матеріально-технічна база. Причому контроль над виробництвом ведеться лише 5 людьми в зміну, так як основні процеси автоматизовані. Насіннєвий завод надає послуги з обробки зерна, фасування у біг-беги та мішкотару, а також проводить на замовлення лабораторні дослідження якості зерна.

- За період роботи на підприємстві розумієш, що агробізнес приносить задоволення тоді, коли є гарний врожай, який надихає колектив на звершення й подолання всіх труднощів. Наше підприємство не може працювати на землі без цінностей, які вбачають повагу до орендодавців, громад, на теренах яких ми працюємо, - коментує Іван Іванович Кляп, директор ТОВ "Лотівка Еліт".

Колектив ТОВ "Лотівка Еліт" – це надзвичайно працьовиті фахівці, знавці агрономічної справи, які зацікавленні у розвитку та процвітанні свого підприємства. Агрономи, що працюють на полях товариства завжди зважено та відповідально ставляться до підготовки посівної кампанії, збору збіжжя, адже земля потребує не лише обробітку, а й турботливого ставлення. До слова, село Лотівка отримало відзнаку "Аграрне село року 2016" у межах проекту "Сільський ревізор".

ТОВ Лотівка Еліт