04 квітня 2019
Соціальна політика: кейс Корпорації “Сварог Вест Груп”

З людьми і для людей

Корпорація “Сварог Вест Груп” сповідує просту філософію – відповідальність розпочинається з кожного окремого працівника, що формує сприйняття агрохолдингу партнерами, громадами та суспільством, та закінчується в межах її доцільності для розвитку бізнесу.

Корпоративна соціальна відповідальність – це тонка синергія "компанія – стейкхолдер", постійний діалог задля виконання соціально спрямованих зобов’язань. З часу свого заснування Корпорація "Сварог Вест Груп" провадить активну соціальну політику, співпрацюючи з громадами сіл і міст, на території яких веде свою діяльність.

Корпоративна соціальна відповідальність компанії реалізується в двох основних напрямках.

Внутрішня КСВ – безпосередньо стосується внутрішніх стейкходерів – працівників, для яких розроблено додаткові інструменти соціальних інвестицій – це і адресна допомога, комплексна система преміювання, програма добровільного медичного страхування, Конкурс “Скринька ідей” на створення кращої технологічної розробки у всіх сферах діяльності корпорації, створення комфортних умов праці та систематичне навчання працівників. Фахівці щорічно мають можливість підвищувати свою кваліфікацію завдяки навчанням та тренінгам, зокрема, щорічно відбуваються навчання агрономічної служби, в тому числі за участі спікерів від компаній-партнерів, а також спеціалізовані таргетингові навчання, зокрема, у 2018 році група із 18 інженерів проходила теоретичну і практичну підготовку в Центрі навчання у сфері сільського господарства DEULA – Nienburg (Deutsche Lehranstalt für Agrartechnik) у Німеччині.

Зовнішня КСВ – це робота із зовнішніми стейкхолдерами, в тому числі з орендодавцями, органами місцевого самоврядування та громадами, на території яких компанія орендує землі.

У період з 2017-2018 рр. підприємства групи за координації сервісної служби – Департаменту корпоративних комунікацій та зв’язків з громадськістю, продовжили реалізовувати трансформовану Програму соціальних інвестицій “З людьми та для людей”, яка діє з 2006 року, та зорганізували 75 спільних проектів, акції “Різдвяний кошик” та “Великодній кошик” – подарунки для всіх пайовиків з нагоди свят, підтримали 665 орендодавців, які потрапили в скрутні життєві обставини, на загальну суму 15 млн грн.

Орієнтиром програми соціальних інвестицій “З людьми та для людей” є досягнення 17 Цілей сталого розвитку програми ООН.

Широкий спектр соціальних ініціатив та акцій у липні 2018 року було доповнено Програмою страхування власників земельних паїв Корпорації “Сварог Вест Груп” для близько 25 тисяч орендодавців на території діяльності агрохолдингу.

На основі використання механізму державно-приватного партнерства, 30 жовтня 2018 року було відкрито Амбулаторію загальної практики сімейної медицини №7 Комунального закладу “Шепетівський центр первинної медико-санітарної допомоги” Шепетівської районної ради на матеріально-технічній базі Центрального офісу Корпорації “Сварог Вест Груп”. Новостворена амбулаторія оснащена новітнім обладнанням згідно ліцензійних вимог Міністерства охорони здоров’я України. Наразі ведеться прийом 2 тисяч пацієнтів (працівників підприємств групи та членів їх родин, орендодавців підприємств групи), які уклали договори про медичне обслуговування.

соц політика