16 травня 2019
SVAROG INSIDER: Департамент доробки та зберігання
Ціль кожного виробника зернових культур – зібрати та зберегти в належному стані урожай, аби потім отримати високий прибуток

Коли роботи на полях наближаються до завершення, настає ще один, не менш складний етап, адже збіжжя потрібно не лише максимально ефективно очистити та довести до необхідних кондицій, а й зберегти таким впродовж року. У Корпорації “Сварог Вест Груп” для цього діють 9 сертифікованих елеваторів, потужністю 270 тис. т. Використовується також аргентинська технологія зберігання зерна у мішках, що дозволяє збільшити потужності зберігання. Багаторічний досвід свідчить, що технологія має багато переваг: під час переміщення зерна у мішки відбувається також його охолодження; у мішках збіжжя добре проморожується, досягаючи рівномірної температури; герметизація дозволяє уникнути появи сторонніх організмів. Елеватори розташовані у зоні розвиненої транспортної інфраструктури (залізничні гілки, автомагістралі) та в місцях зосередження земель, які перебувають в обробітку.

Фахівці постійно моніторять та застосовують нові технології, які дозволяють зберігати збіжжя протягом тривалого часу, не втративши при цьому жодної зернинки. Яким чином співробітникам підприємств вдається оперативно прийняти щедрий врожай та забезпечити якісне його зберігання розповідає директор Департаменту доробки та зберігання продукції рослинництва Леонід Осадчий.

“Післязбиральна доробка зерна проводиться з метою доведення зерна до кондиції, що дозволяє отримати доброякісну сировину для харчової та переробної промисловості; для забезпечення стійкого зберігання зерна і зменшення втрат як за кількістю, так і за якістю. Елеватори корпорації проводять певну технологічну підготовку зернових мас до тривалого зберігання. Вона полягає у підготовці сховищ до приймання зерна нового врожаю, правильному визначенні якості зерна, яке надходить з поля від комбайнів, організації його очищення, сушіння, боротьбі з шкідниками і хворобами, контролі за якістю проведення технологічних процесів та зберігання”, - коментує Леонід Осадчий, директор Департаменту доробки та зберігання.

Svarog Insider: Департамент доробки та зберіганні