29 лютого 2016
«Сварог Вест Груп» презентувала технології вирощування сої на Українському соєвому конгресі

25 лютого 2016 року у Києві відбувся Український соєвий конгрес, який зібрав понад 150 учасників: керівників аграрних компаній, фермерських господарств та представників міжнародних організацій. Організатори заходу – асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» та агенція AgriEvent за підтримки Європейської Асоціації «Дунайська соя». Представники корпорації «Сварог Вест Груп» взяли участь у події, презентувавши власні технології вирощування немодифікованої сої.

Протягом останніх двох років корпорація «Сварог Вест Груп» лідирує за показниками врожайності не-ГМ сої в Україні та інвестує кошти в дослідження і відбір кращих сортів цієї культури з усього світу, тому під час Українського соєвого конгресу ми представили наші технології вирощування сої як успішний бізнес-кейс, презентувавши стрічковий посів, технологічні підходи до доробки насіння сої, що включають процеси обробки, калібрування та інкрустації, – коментує Володимир Степанчук, заступник директора департаменту з планування та контролю в галузі рослинництва корпорації «Сварог Вест Груп».

Основними темами конгресу стали наступні питання:
– Україна – європейський лідер з вирощування сої;
– технології вирощування сої та логістика;
– вирощування та переробка немодифікованої сої: успішні бізнес-кейси;
– вимоги до виробників сої з якості продукції та впровадження системи якості на підприємстві.

За словами організаторів заходу, мета Українського соєвого конгресу – створення єдиної бізнес-платформи для спілкування та обміну досвідом агровиробників, переробників та покупців сої з України та Європи.
Виробництво сої в Україні зростає, і наша країна незабаром увійде у ТОП-6 країн-експортерів цієї культури. За прогнозами експертів, до 2020 року площі під нею можуть збільшитись до 2,4 млн га. Протягом останніх кількох років українські виробники нарощують потужності з переробки сої, збільшують виробництво соєвої олії та шроту. Олію поставляють на ринки Китаю, ЄС, Єгипту, Індії, шрот – у країни ЄС, Азії. Наразі триває врегулювання фітосанітарної документації з Китаєм щодо можливого експорту шроту. За словами учасників конгресу, на сьогоднішній день Україні слід на законодавчому рівні врегулювати питання вирощування ГМ-сої, адже у Європейському Союзі вирощування такої культури заборонене.

kongres