27 червня 2019
V Міжнародна конференція з органічного рослинництва & День поля

20-21 червня 2019 року у Полтавській державній аграрній академії відбулася V Міжнародна Конференція з органічного рослинництва та День органічного поля "Кращі європейські практики та український досвід", організована ТОВ "Органік Стандарт" і ПП "Агроекологія".

Конференцію відвідала в. о. Міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева і задекларувала державну підтримку органічного сектору в Україні.

На зустрічі були присутні вітчизняні і українські спікери (практики, науковці, державні діячі) з напрямків:
- вирощування і переробка органічної продукції;
- технічне забезпечення органічного виробництва;
- експорт органічної продукції;
- кооперативний рух;
- вимоги до органічної продукції.

Учасники поспілкувалися щодо впровадження прийнятого Закону України Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції, який вступить в дію в серпні 2019 року.

На конференції (секція “Живлення рослин”) виступила Ольга Бикова, начальник виробничої лабораторії аналізу ґрунтів Корпорації “Сварог Вест Груп”. В її доповіді йшлося про елементи живлення рослин в органічному землеробстві, роль мікроелементів і збалансованого складу катіонів ґрунту в життєдіяльності його мікроорганізмів і сільськогосподарських культур.

Конференція по органіці